ÚstínadOrlicíDnes.cz
ÚstínadOrlicíDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Orlický deník - zprávy

Z regionu

Orlický deník - zprávy Zdroj: Orlický deník - zprávy |

Řidiče čekají komplikace na dálnici. D35 mezi Časy a Ostrovem čeká oprava

17. 5. 2024 | Dálnice D35 má ulehčit spojení mezi Pardubickým krajem a Moravou. Zatím není ani celá hotová a už se musí řidiči připravit na to, že na té části, která je dokončená, bude uzavírka. Konkrétně na úseku Časy - Ostrov, kde budou probíhat opravy od neděle do konce měsíce.

Pomozme Ukrajině, dokud je čas. Firma Isolit-Bravo vyhlásila sbírku

17. 5. 2024 | Na shromažďování nezbytných zdravotnických materiálů pro ukrajinské vojáky, cíleně pro jednotku A0224 KRUK, se v současné době zaměřila firma Isolit - Bravo. Učinila tak na základě prosby mediků z ukrajinské armády. Jakýkoliv příspěvek může podle firmy znamenat na frontové linii rozdíl mezi životem a smrtí. "Každý dar se počítá a má obrovský význam," vzkazuje firma. 

V pondělí začnou záplatovat silnici z Letohradu do Ústí, čekejte komplikace

17. 5. 2024 | Frekventovanou, ale rozbitou silnici II/360 mezi Ústím nad Orlicí a Letohradem čekají od pondělí 20. května velkoplošné výspravy, které ji dají do pořádku alespoň v nejhorších úsecích před připravovanou celkovou rekonstrukcí. Každopádně řidiči by se od pondělí měli na minimálně dva týdny, do kdy opravy potrvají, obrnit trpělivostí. Bude tu kyvadlový provoz.

Díky chlapi! Film ze Žampachu přibližuje příběh Michala s originálním hendikepem

17. 5. 2024 | Díky chlapi! Tak zní název krátkého filmu, který originálním způsobem vypráví příběh Michala Procházky. Ten je klientem Domova pod hradem Žampach, jež v malebném prostředí pod Orlickými horami pomáhá lidem s mentálním a kombinovaným postižením.

Policie po atentátu na Fica zpřísní opatření při návštěvě prezidenta na Orlicku

17. 5. 2024 | Na první oficiální návštěvu Pardubického kraje se chystá prezident republiky Petr Pavel s manželkou Evou. Po atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica policie zpřísní opatření, jak konkrétně však z taktických důvodů nemůže sdělit.

Silničáři odmítli, že by flákali stavbu D35 u Litomyšle. Kácí a dělají přeložky

16. 5. 2024 | Ředitelství silnic a dálnic i polská firma Budimex, která u ŘSD vyhrála tendr na výstavbu osmikilometrového úseku dálnice D35 mezi Džbánovem u Vysokého Mýta a Litomyšlí, se ohradily proti kritickému příspěvku čtenáře Orlického deníku Václava Zeleného, jenž se pozastavil nad údajně pomalým postupem prací. Stavba byl zahájena 8. dubna, ale staveniště podle jím pořízené fotogalerie zeje prázdnotou. Kdepak, maká se, jen to jsou práce, které zatím nejsou vidět, hájí se ŘSD i Budimex. ...

Vysoké Mýto znal Petr Pavel doposud jen podél silnice. Ale lákal ho autodrom

16. 5. 2024 | /ARCHIVNÍ VIDEO/ Úterní návštěva Vysokého Mýta bude pro prezidenta Petra Pavla skoropremiérou. Zná ho totiž podobně jako většina Čechů jen z okna auta na průtahu státovky I/35, druhé hlavní spojnice Čech s Moravou. V samotném městě se ale nevyzná. Řekl to před pěti lety, kdy byl veřejnosti znám jen jako vysoce postavený generál ve výslužbě, v M-klubu ve Vysokém Mýtě, kde se s Pavlem a diplomatem Petrem Kolářem konala veřejná beseda. Podívejte se v tehdejším videu. ...

Stoletá katastrofa. Škody na ovocných stromech jsou na východě Čech obrovské

16. 5. 2024 | Dobrý voják Švejk podle Jaroslava Haška lákal slečnu na malináče na zahradě v Holovousích na Jičínsku. Po letošních dubnových mrazech by však neuspěl ani se slavnou odrůdou jabloní. Na Jičínsku i v okolních regionech počasí zdecimovalo drtivou většinu letošní úrody ovoce. Sadaři postupně sčítají škody a doufají, že dostanou kompenzace.

Lanškroun zve na 5. ročník vědecko-technické soutěže Microtela

15. 5. 2024 | Jste z okolí Lanškrouna, rádi soutěžíte a chcete řešit zajímavé úlohy s kamarády? Město Lanškroun zve širokou veřejnost na vědecko-technickou soutěž Microtela. "Zajímá nás každý projekt, se kterým se zúčastníte. Soutěž, ve které se každý účastník učí sestavovat svůj projekt a následně ho prezentovat ostatním. Je to prima akce a zábava pro každého," zve na 5. ročník akce Microtela, která se uskuteční 23. a 24. května 2024 v LArtu, lanškrounská radnice. ...

Boj o titul Vesnice roku začíná. Orlickoústecko reprezentuje sedm obcí

15. 5. 2024 | Bučina, Červená Voda, Dobříkov, Písečná, Plchovice, Vraclav a Vračovice-Orlov. Do renomované soutěže Vesnice roku se letos přihlásilo celkem 196 českých obcí, o stuhy, které jsou spojeny s finanční odměnou, usiluje i devatenáct zástupců Pardubického kraje, z toho sedm z Orlickoústecka.

Prezident Petr Pavel navštíví Vysoké Mýto, promluví s občany. Zúčastněte se i vy

15. 5. 2024 | Prezident Petr Pavel opět vyjíždí do regionů. V úterý 21. května navštíví Vysoké Mýto, večer se pak s občany setká ve zdejším Šemberově divadle. Deník.cz bude u toho jako spoluorganizátor v rámci projektu Prezident mluví s občany a živě vám přenos z veřejné debaty zprostředkuje. Chcete se debaty osobně zúčastnit? Rezervujte si předem volnou vstupenku.

Legendární rychlík z Čech přes Dolní Lipku do Jeseníku se vrací zpět

15. 5. 2024 | Mezi vlaky v Česku býval legendou, nyní se rychlík Plzeň – Jeseník vrací. Ve zkrácené trase z Hradce Králové jej vypravuje společnost Východočeská dráha. Spoj je dalším dílkem v oživení lokálky Hanušovice – Dolní Lipka. Od konce příštího roku by se na ni mohl vrátit celotýdenní provoz.

Prezident Petr Pavel s chotí přijede v úterý do kraje, středu stráví na Orlicku

14. 5. 2024 | Hrad zveřejnil podrobný itinerář dvoudenní návštěvy prezidenta Petra Pavla v Pardubickém kraji. Náš kraj je poslední, ve kterém ještě nebyl. V úterý má program zejména v Pardubicích, odkud se přemístí do Heřmanova Městce do tamního objektu Správy hmotných rezerv, navštíví i léčebnu v Luži na Chrudimsku a den zakončí debatou s občany ve Vysokém Mýtě. Druhý den stráví celý na Orlickoústecku, kde ho mimo jiné čeká i debata se zemědělci.   ...

FOTO: Dobrovolníci makají o sto šest na obnově koupaliště v Brandýse

14. 5. 2024 | Parta dobrovolníků se v pátek opět sešla na brigádě při obnově zpustlého areálu koupaliště v Brandýse nad Orlicí. Je na ně pyšná i radnice, která se fotkami z prací pochlubila na facebooku.  

Dubnové mrazy, jež ničily úrodu? I přesto byl měsíc v kraji teplotně nadprůměrný

14. 5. 2024 | /HISTORICKÉ REKORDY/ Ačkoliv jsme ve druhé polovině dubna zažili chladné období s mrazy i v nížinách, které výrazně poničily úrodu ovoce, celkově byl duben v Pardubickém kraji další v řadě 11 teplotně nadprůměrných měsíců. Může za to první polovina a také samotný závěr měsíce, kdy jsme zažívali vysloveně letní teploty. Informovali o tom meteorologové ve své bilanční zprávě. 

Při opravách silnic v kraji se bude více využívat starý asfalt z původní vozovky

14. 5. 2024 | Dnes se tzv. R-materiál, tedy recyklovaný asfalt a kamenivo z původní komunikace, používá jen v malé míře. Představuje jen zhruba 15 procent finální směsi, jeho podíl by měl růst až na zhruba 50 procent. Míchat se bude ale jen do podkladních vrstev. U betonu by mohl podíl recyklátu činit až 100 procent. Důvody zvyšování podílu recyklátu jsou ekologické a finanční. Podle pardubického hejtmanství vyšší používání recyklátu nesníží kvalitu vozovek.  ...

Meteorologové vydali výstrahu před vznikem požárů. Platit má do středy

14. 5. 2024 | Meteorologové vydali výstrahu, která je platná dva dny – v úterý a až do středeční půlnoci. Platí v celém Pardubickém kraji.

Rozsáhlá pátračka v Pardubicích. Policisté hledají muže s vazbou na Vysokomýtsko

13. 5. 2024 | Pardubičtí policisté zahájili pátrací akci po pohřešovaném 66letém muži z Dubiny. Prosí veřejnost o pomoc. Není vyloučeno, že by si pohřešovaný mohl chtít ublížit. Mimo Pardubic by mohl mít vztah i na Orlickoústecko, Choceň, Vysoké Mýto.

O víkendu se pojede legendární automobilový závod Ústecká 21

13. 5. 2024 | Převýšení 225 metrů, délka trati 3650 metrů, 21 zatáček. Již o tomto víkendu 18. a 19. května se pojede legendární závod Ústecká 21, Memoriál Miroslava Urbana. Více než 100 jezdců bude mít možnost bojovat o body do Mistrovství České a Slovenské republiky soudobých i historických vozidel.

FOTO: Stavba dálničního obchvatu Vysokého Mýta běží na plné obrátky

11. 5. 2024 | Práce na stavbě dálnice D35 kolem Vysokého Mýta i díky dobrému počasí běží na plný plyn. Pokračují hrubé zemní práce, budování přeložek a zakládání mostů. Podívejte se v aktuálních fotkách. 

Zdroj: Orlický deník - zprávy - https://orlicky.denik.cz
04:14:15 | 19.05.2024



Zpravodajství ÚstínadOrlicíDnes.cz

Pardubický kraj dá 14,5 milionu korun do podpory cestovního ruchu

Krajští radní v květnu schvalovali poskytnutí dotací pro oblast cestovního ruchu. Samospráva nakonec podpoří drtivou většinu podaných žádostí a přispěje na dokončení 60 rozličných projektů v našem regionu, které mají podpořit návštěvnost a zvýšit ...

Historické autobusy už jsou v nové hale ve Vysokém Mýtě. Představí se o Muzejní noci 31. května

Pardubický kraj pokračuje s rekonstrukcí areálu bývalé zemědělské školy v ulici kpt. Poplera ve Vysokém Mýtě. Téměř hotová je nyní první etapa, která ...

Mezi Budislaví a Prosečí začíná oprava silnice

Klimatické podmínky i nadměrná doprava se v regionu výrazně podepsaly na stavu komunikací. Po skončení zimní údržby je to vidět například na úseku sil ...

Budování železničního muzea v Dolní Lipce začne zprovozněním kolejiště u výtopny

Radní Pardubického kraje schválili investiční záměr a vypsali výběrové řízení na zprovoznění kolejiště k výtopně v rámci železničního depa v Dolní Lip ...

Tvrz Bouda zahájila turistickou sezonu s novým zábradlím, expozicemi a publikacemi

Ústí nad Orlicí - Na tvrzi Bouda byla v pátek odstartována hlavní turistická sezona. Zároveň zde byla pokřtěna nová informační brožura a kniha Pohrani ...



Neděle 19.5.2024
Pardubický kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes